4.1.2017 – Kunnon keliä

Vaikka olenkin kertonut että täällä on kaikki kunnossa, yksi asia tökkii ja se on meidän motellin internetyhteys. Käytän itse myöskin paikallista mobiilidataa, mutta vaikka teenkin kännykällä hotspottia itselleni, sekin on hidas – kännykkäyhteyttä osoittavia palkkeja on vain yksi. Sen vuoksi kuvia ei ole julkaistu (20 kuvan lataaminen facebookiin kesti tunnin) ja siksi juttujenkin julkaiseminen on vähän hidasta. No, todennäköisesti vien tietokoneen joukkueen talolle kisapäivinä, joten silloin saan hyvän yhteyden käyttöön. Myöskin kentän nettiyhteys tuntuu toimivan hyvin.

Noo, onhan tässä kaikenlaista muutakin säätöä. Eniten lienee Maralla jonka pienet säädöt vievät varmasti energiaa (vesitankit vuotaa niin että istuin kastuu lennon aikana, avustaja ei tullutkaan paikalle, vuokra-auton laturi hyytyi ja ties mitä) No, onneksi avustajaksi on lupautunut Claire Scutter, kunhan vaan pääsee paikkakunnalle. Sen pitäisi tapahtua torstaina. Lisäksi on Willen sähköongelmat ja Antin filessä näkyy edelleen kuin koneessa olisi moottori käynnissä. Mutta noin muuten meno on ihan mukavaa.

Briefingissä luvattiin tälle päivälle hyvää cumulus-keliä ja tehtävät olivat 340 km molemmin puolin ja suuntautuivat pohjois-länsi-suuntaan. Tehtävistä saattoi taas valita itselleen sopivimman.

Antti ja Timo lähtivät lentämään 15 m luokan tehtävää, ja Wille lähti katsomaan minne omat tiet vie. Timo kertoi että oli yllättynyt sillä hän oli pysynyt päivän aikana parempien mukana, liitonopeudet olivat olleet yli 210 km/h. Yllätys oli tullut siinä, että Timolla on b-mallin Ventus (taustatietoa: b-mallissa runko on leveämpi ja se periaatteessa ei ole yhtä nopea kuin kapearunkoiset versiot). Timo kertoi myös että päivän aikana monien virheeksi päivän aikana oli koitunut se, että tehtävän suuntautuessa vuoristoon, tykitys oli jatkunut samanlaisena kuin aiemmin huolimatta siitä että keli oli selkeästi heikompaa. Timo jatkoi myös että oli vähentänyt nopeutta huomattavasti ja oli myöhemmin seurannut muiden matkaa jotka olivat olleet Timoa selvästi alempana.

Joukkueen talolta tuli tänään vähän ikäviä uutisia, joka vaatii ensin taustatarinan. Talollahan on kolme kanaa, ja Mara on saanut niiden hoitoon briefauksen talon isännältä. Niille annetaan kauhallinen ruokaa iltaisin ja sitten keittiössä on emaliämpäri johon laitetaan kaikki ruoantähteet (pl. kananmunankuoret ja luut), ja nuo ruoantähteet sitten tyhjennetään kanoille kompostiämpäriin. Mara on siis nimetty joukkueen yksinoikeudelliseksi kanafarmariksi. Tänään talolla oli suru-uutinen tiedossa. Kanoja on enää kaksi. Yksi oli ollut jo hiljainen eilispäivänä ja kanan elämä oli päättynyt sitten jossain vaiheessa. Isäntä oli onneksi rauhoitellut ja kertonut tätä tapahtuvan silloin tällöin. Toivon että Mara ei ota tätä itseensä, sillä jos minä olisin kanojen hoitaja, olisin niiden häkillä puolen tunnin välein sydän sykkyrällä varmistamassa että kanat elää ja voivat hyvin – ja todennäköisesti syöttäisin ne hengiltä ihan vaan varmistaakseni etteivät ne näänny nälkään.

Timollahan on sponsorisopimus KIA:n kanssa ja ilmeisesti Tekniikan Maailmaan on tulossa tästä joku juttu. Siksi kuvissa on viime päivinä ollut enemmän Timoa kuin muista. Ja juu, kuvien julkaisu ei ole onnistunut alussa kerrotuista syistä, mutta eiköhän siihenkin löydy ratkaisu lähiaikoina. Joka tapauksessa Timo haluaa juttuun myös ilmasta-ilmaan kuvan ja kukas muuta sitä kuvaamaan kuin Katja. Ne jotka tietää minut, tietää että unenlahjat on vähän hakusessa välillä ja siksi en ihan innostunut siitä tiedosta että kuvauslento on 7.30 huomisaamuna. No, illalla tein vähän mentaaliharjoituksia ja totesin että jos en voi muuttaa tilannetta, muutan omaa ajattelutapaa. Se ei nukkumiseen auta, mutta aamuäreyteen kyllä. Ehkä.

Katja