Lauantai 14.1.2017 – Taas lentämään, mutta kuinkas siinä kävikään

Rintama väistyi ja jo eilen illalla tuli tieto että tämä päivä aloitetaan ajoissa, hinaukset alkoivat klo 11.30 eli aamutoimet piti suorittaa aika ripeästi. Täällä pojat ovat mananneet matalaa vedenpainetta ja koneiden tankkaus täyteen voi viedä hyvinkin puoli tuntia eli tänään piti olla vielä aiemmin liikkeellä kuin muina päivinä.

Hinaukset alkoivat ajallaan ja kuten monesti, taivas ei näyttänyt mitenkään lupaavalta. Onneksi Antti kommentoi aika pian kelin olevan huomattavasti parempaa kuin miltä se näytti. Säätiedoissa luvattiin taas vain heikkoja nostoja, ja lämpötilan sanottiin nousevan vain 26 asteeseen. Länsilounainen tuuli oli aika vilakka ja saatiinkin vetää pusakkaa päälle enemmän kuin pitkään aikaan.

Päiväleirissä talolla tuli sitten taas radiosta ikäviä uutisia. Kaksi 15 metrin luokan konetta oli törmännyt toisiinsa, molempien oli nähty hyppäävän ja molemmat selvisivät lievin vammoin. Mutta tapahtuneen johdosta 15 m luokan tehtävä peruttiin. Osapuolina oli australialainen, jonka nilkka oli murtunut ja saksalainen jonka nenä ja ilmeisesti yksi nikamista oli murtunut. Ilmeisesti purjekoneen pelastusvarjon ohjaaminen ei ole ihan helppoa…

Katja