31.12.2016 – Uuden Vuoden Aatto

Aamulla briefing pidettiin klubirakennuksessa. Selvästi kisaporukkaa on jo nyt yllättävän paljon jo paikalla, koko iso sali oli aivan täynnä väkeä. Briefing on nyt vielä kerhovetoinen eli organisaatio ei ole tässä vaiheessa äänessä. Sääosuus oli helppo jopa minun ymmärtää. Mutta selostukset yleisistä toiminnoista meni yli hilseen enkä ilmeisesti ollut ainoa.

Huvittavaa oli se, että paikallisilla tuntui menevän ilmansuunnat koko ajan sekaisin. Aivan kuin täällä hahmotettaisi tilanne tilanteen siten että ovat oikeasti pää alaspäin eli pohjoinen on siellä missä on lähin napa (Etelänapa siis) ja etelä on kohti päiväntasaajaa, aivan kuten meillä. Mutta kun ei se mene niin.

Pojat karkasi kuka mihinkin puuhaamaan koneen kanssa valmisteluja, itse lähdin kävelylle etsimään mm. juustohöylää joukkueen talolle, ja muutenkin katsomaan mitä kylällä on tarjottavana. Antti ja Mara lähtivät lentämään ja Wille jäi ihmettelemään konettaan, mutta ei vielä jaksanut lähteä lentämään. Antti oli tyytyväinen koska sai testattua lainakonetta ja samalla Antti oli myös testannut Ingon oppeja käytännössä. Koneessa kaikki tuntui olevan kaikki kunnossa, mutta pientä säätöä ilmeisesti vielä tarvitaan, sillä jostain syystä igc-tiedosto näytti siltä että Antilla olisi ollut koko ajan moottori käynnissä.

Kun palasin omalta retkeltä, huomasin että naapurihuoneeseen oli saavuttu eli Hessa ja Päki olivat päässeet perille. Pojat olivat käyneet katsomassa talon majoitustiloja ja kävi niin kuin arvasinkin eli Päki päätti jakaa huoneen Hessan kanssa, sillä toinen vaihtoehto olisi ollut jakaa parisänky Willen kanssa. Fiksu veto.

Päivän ostosreissujen ja päivälepojen jälkeen oli aika vetää bilevermeet päälle ja mennä kentälle, jossa oli järjestetty Uuden Vuoden ”bileet”. Illan teemana oli Hawaii eli monilla oli hawaii-paidat päällä ja leit kaulassa. Hmm… No ruoka oli monipuolisen simppeliä, ja kaikki saivat mahat täyteen.

Tässä vaiheessa on varmaan sopivaa mainita – vaikka tämä maajoukkueen juttu onkin – Saarnimon perhe on ollut täällä joulukuun puolivälistä lähtien, Timo on lennellyt Heinosen Ekin koneella ja loppuperhe turisteillut ympäriinsä. Koko perhe liittyi tietysti meidän seuraan illallispöytään.  Taustalla soi hyvä rento musiikki, kerrankin sopivalla volyymillä ja parhaalla tahdollakaan en löytänyt mitään valitettavaa. Talon porukka lähti jo noin kymmenen aikaan kämpille, me siirryttiin motellille Hessan ja Päkin kanssa istuskelemaan iltaa ulkosalle, vuosi vaihtui ilman raketteja, mutta aivan upean tähtitaivaan alla.

Katja

PS. Jos haluat seurata mitä Benallassa tapahtuu, katso Benallan webkameraa