2.1.2017 – Tuulista keliä

Ulkona oli aamusta lähtien järkyttävän kova tuuli, mutta taivas oli kirkas. Briefing pidettiin klo 10 samassa paikassa kuin missä se tullaan pitämään tästä lähtien. Järjestelyt yllättivät täysin, sillä ratkaisu on jotain aivan muuta kuin mitä yleensä kisoissa on tarjolla. Briefing nimittäin pidettiin kentän laidalla olevassa aivan täysiverisessä elokuvateatterissa (=BPACC eli Benalla Performing Arts and Convention Centre). Ja toisin kuin niin monena edellisestä kisasta, tästäkään ei ollut mitään valitettavaa. Paikalliset malttoivat puhua riittävän hitaasti ja käyttää selkeää englantia, ja puheissa ei ollut ylimääräistä jargonia vaan pelkkää tarpeellista asiaa rennolla otteella, aivan huippua! Joskin briefing oli aika pitkä, mutta katsotaan miten asia kehittyy.

Briefingissä kaikki äänessä olleet organisaatiolaiset olivat sitä mieltä että tämä kova eteläinen tuuli ei välttämättä ole se nautinnollisin keli. Joka tapauksessa päivälle annettiin tehtäväehdotukset, tehtävien suunta oli lähinnä pohjoiseen ja vastatuuleen takaisin.

Timo päätti lähteä lentämään, mutta Wille ja Mara eivät jaksaneet lähteä taistelemaan ja niin päivä meni kaikenlaiseen hyödylliseen, Willen tekniseen tarkastukseen jne. Harmiksi Mara sai Suomesta ikäviä uutisia, sillä hänen avustaja Ville T oli joutunut viime hetkellä perumaan tulonsa perhesyiden vuoksi. Näin ollen kaikki joukkueessa olevat ylimääräiset kädet varmasti tulevat tarpeeseen.

Illallisen jälkeen istuttiin hetki motellin pihassa Halosten veljesten kanssa, ja pojat joutuivat toteamaan ettei ulkona tarjennut enää t-paidalla ja shortseilla, ja sen sijaan vetivät kevyttoppatakkeja harteille. Minunkaan ei tarvinnut laittaa ilmastointia päälle yöksi, mutta eikös kylmä yö tarkoita Suomessakin hyvää lentokeliä seuraavaksi päiväksi…ainakin jos lunta ei ole luvassa.

Katja