30.12.2016 – ”Pientä” sadetta

Nämä alkupäivät on ainakin itsellä mennyt aikaerohämmästelyyn. Tilanne ei kuitenkaan ole yhtä paha kuin viime vuonna, mutta täytyy myöntää että muutaman kerran on pitänyt katsoa kalenteria ja kännykkää ja tarkistaa mikä päivä nyt on ja paljonko kello on. Kellonaika ei sinänsä ole ongelma, mutta päivämäärä on vielä vähän hakusessa.

Käyskentelin kentällä päivällä ja taivaalla velloi tummat ja painavat pilvet, taustalla kuului myös ukkosen jyminää. Kun tulin klubirakennukseen, kurkkasin sadetutkaa ja totesin että pian sataa. Onneksi pojat olivat myös huomanneet lähestyvän sateen ja Mara ehti peitellä koneensa ennen sateen alkua, muut koneet ovat vielä kontissa tai majailevat hallissa.

Sade oli aika hurja, näkyvyyttä ei ollut juuri ollenkaan sillä vettä tuli taivaalta kuin vesiputouksesta. Joku paikallinen sanoi ettei ole nähnyt vastaavaa sadetta Benallassa koskaan – tai pitäisikö sanoa miesmuistiin. Seurattiin sateen edistymistä sadetutkalta, joka oli laitettu pyörimään klubirakennuksen isolle televisiolle. Benallan yli meni ensin yksi iso ukkossolu ja perässä tuli vielä yksi pienempi sade. Sen jälkeen taivas kirkastui.

Sateen jälkeen monin paikoin vettä oli nilkkaan asti, ja enpä olisi uskonut että Australian kesässä lentokenttä muuttuu paikoin mutaiseksi kuin eurooppalainen ruohokenttä. Säätila pohjoisemmassa Australiassa on ollut kuulemma koko vuoden ajan todella outo, monin paikoin on ollut kovia tulvia joista televisiossakin näytetään uutiskuvaa. Saa nähdä miten kisan käy, sillä itse kyllä kuvittelin että täällä säät olisivat ns. taattua laatua ja tymäpäivistä ei olisi tietoakaan.

Todettiin ettei sateen jälkeen ole hetkeen muuta tekemistä ja lähdettiin kauppaan ostamaan aineksia illallista varten.

Majoitusjärjestelyt täällä menee siten, että joukkueella on Calder Streetillä talo, minä ja Hessa majoitutaan Glider City Motelliin, joka on ihan lähellä kenttää ja Calder Streetiä. Motelli on todella hyvä, huone on tilava ja pihalla on pieni suolavesiuima-allas. Joukkueen talo on myös todella hyvä. Tein tupatarkastuksen ja siinä on 5 makuuhuonetta, kunnollinen avokeittiö, pari ruokapöytää, tilava olohuone jne. Pihalla on iso grilli ja ruokailuryhmä katoksen alla, joka todennäköisesti tulee olemaan joukkueen tukikohta kisapäivinä.

Benallan pääkatu lähtee ihan läheltä motellia, ja kylältä löytyy monipuolinen valikoima kauppoja, pari supermarkettia jne. Yllättävää kyllä, täällä ei ole vilkasta terassikulttuuria, sillä pubissakin pitää mennä takapihalle korkeiden aitojen taakse jos haluaa nautiskella esim. oluen ulkona. Joskus säädökset täällä on kovempia kuin Suomessa, ja alkoholia ei myydä ruokakaupassa ollenkaan, ei edes olutta. Mutta näköjään ainakin täällä kauppojen yhteydessä on erillinen ”kauppa” jossa juomaostokset voi tehdä ja sen jälkeen jatkaa ruokaostoksia.

Illalla valtasin talon keittiön ja kun valmistelin illallista, Wille luki Antille ja Maralle Ramin viestin, Rami oli analysoinut miksi suomalaiset olivat jääneet viime vuonna Benallassa keskinopeuksissa muista jälkeen. Rami mainitsi viestissään, ettei missään tapauksessa halua näin lähellä kisaa hämmentää joukkuetta. Mutta pojat kaikki olivat yhtä mieltä siitä että juttu halutaan lukea ja käydä läpi. Jutun pohjalta pojat analysoivat omia ratkaisuja, omia ominaisuuksiaan ja tuntui että tekstistä oli hyötyä. Yleensäkin herrojen välinen keskustelu oli todella avointa ja kaikki tuntuivat tukevan toisiaan. Kuulosti ainakin omaan korvaan hyvältä.

Päivällä oli katsottu, ettei pihalla syömisestä tule mitään, sillä silloin pöydän alla oli nilkkaan asti vettä. Vesi oli kuitenkin vetäytynyt ja päästiin testaamaan talon pihalla olevaa grilliä. Hyttyset hyökkäsivät auringon laskeuduttua ja onneksi siirryttiin sisätiloihin. Lähdin itse aika aikaisin kämpille, mutta istuin kirjoittamassa blogia ja hämmästelemässä valokuvia liian myöhään. Myös pojat olivat menneet nukkumaan vasta yhden aikaan. Aikaero alkaa näköjään todella vaikuttaa.

Katja