Ke 3.8. Vaihtopäivä – hyvin kulkee

Tämä on joukkueen ensimmäinen ”vaihtopäivä” eli Jokke lähti kohti kotia ja Jere sekä Teemu tulevat tilalle loppuajaksi. Lisäksi Mika Ganszauge tuli turisteilemaan tänne muutamaksi päiväksi.

Joukkueen jälkibriefingissä puhuttiin vielä eilisestä ja lähtöaikojen isosta merkityksestä. Briefingin jälkeen pidetyssä palaverissa pohdittiin päivän säätä ja Kristian kertoi että vaikka yleensä iltakelit eivät ole täällä hyviä, tänään voi olla mahdollista että sää paranee vasta neljän jälkeen. Joten jos ensimmäisestä hinauksesta räpsähtää, voi olla ihan hyvä idea odottaa jonkun aikaa ja katsoa miten keli kehittyy. Kilpailijoille annettiin heti kaksi tehtävää, 2,5 h AAT ja sama tehtävä mutta 2 tunnin ajalla. Tuntuu että täällä tehtävät aina suuntautuvat Puolaan, vaikka oikeastaan tänään näyttäisi siltä että parempi sää olisi aivan muualla.

Sää tuntui kehittyvän todella hitaasti ja hinauksia siirrettiin loppujen lopuksi melkein tunnilla. Sillä aikaa kun pilotit olivat lentämässä, kävin kiertämässä kentän kävellen, se on n. 5 km. Kuvista näkee mitä kaikkea siellä oli. Hyppykerho näytti ihan isolta, mutta kovin hiljaiselta. Yllättävää myös oli se, että tässä kentällä on kuin onkin asfalttibaanan pätkä, olin ihan siinä käsityksessä että tämä on pelkkää ruohoa. Mutta maasta käsin näitä asioita on vaikea havainnoida.

Säässä kävi juuri niin kuin Kristian oli sanonutkin eli ilta oli oikein hienon näköinen. Ja päivän aikana parhaiten oli pärjännyt ne, jotka olivat lähteneet myöhemmin. Nyt olisi siis kannattanut itse tehdä kuten opettaakin…

Akulla oli kulkenut todella hyvin, olivat menneet samoissa Felipe Levinin kanssa ja illalla Felipekin sanoi että ”Aku made my day”. Aku olikin päivätuloksissa viidentenä ja Felipe ykkösenä. Muutkin sanoivat että päivä oli kulkenut hyvin, lähes kaikki olivat 100 pisteen päässä voittajasta päivätuloksissa. Markkukin mainitsi että yleisfiilis taivaalla (ja muutenkin) on hyvä. Oli kiva nähdä että Antti ja Nikkekin olivat tyytyväisen oloisia päivään ja kertoivat että ohjaamoyhteistyö oli sujunut hyvin eilisen jälkeen.

Jere ja Teemu – tai siis Napapiirin sankarit tästä eteenpäin – saapuivat iltapäivällä ja käytiin läpi joukkueen rutiineja, ravintolajuttuja ja muuta sellaista. Selkeästi joukkueeseen tuli mukaan enemmän höpötystä, vitsejä ja vauhdikkaita tilanteita.

Illalla istuttiin vaunuleirissä pienellä porukalla ja siirryttiin vielä hetkeksi terassille. Itse päädyin sattumalta baaritiskille jossa kisan tehtävänantaja oli ”maistelemassa” viskejä ja pisti sitten minutkin kumoamaan maljoja seuraksensa. Hikk…

No, huominen on sadepäivä, sehän sanottiin jo aamulla briefingissä.

Katja