Ti 26.7.2016 Epävirallinen harjoituspäivä, leirin pystytystä

26Aamulla herättiin lämpimään päivään, auton mittari oli näyttänyt jo 9 aikaan 27 C.

Briefing pidettiin klo 11, ja tarjolla oli kaikille sama 2 h AAT-tehtävä. Meteorologi kertoi jotain päivästä, mutta sitä piti mennä lähemmäksi kuuntelemaan jos tahtoi saada selvää, tuli melkein ikävä meidän Tapion ja Kristianin esityksiä. Toivottavasti löytävät mikrofonin tuleville päiville ja ehkäpä meteorologi uskaltaa katsoa muitakin kuin eturivissä istuvaa Australian joukkuetta. Sen verran meistä jokainen sai selvää että luvassa oli kolmen aikaan ukkosia ja jonkinlaista rintaman liikettä. Saa nähdä tuleeko muutosta ilmanalaan.

Hinauksia oli tarjolla jo klo 12, ja kolme Vilgaa oli heti terhakkaana gridin luona rivissä, mutta jostain syystä yksikään ei käynnistänyt. Gridihän täällä on malliltaan ns. ”leveä” eli koneita on useita samassa rivissä, ja rivejä on muutama. Näin ruohokentän leveys ja pituus saadaan käytettyä hyväksi.

Tunti meni mukavasti gridissä hengaillessa, meiltäkin tultiin kysymään mitä tapahtuu ja mikä on systeemin nimi, mutta ei tiedetty sen enempää kuin muutkaan. Jossain vaiheessa gridiin saapui paikalliset köysipojat, jotka aina näyttivät minkä koneen eteen hinauskone saa tulla. Köysipoikien saavuttua hinauskoneisiinkin saatiin eloa ja pilotit taivaalle.

Kun pilotit oli saatu ilmaan, muut siirtyivät kuppilan terassille nesteyttämään itseään ja lounastamaan. Sen jälkeen odoteltiin Antin ja Niken avustaja ”Baldrickia” (Paul Mason) saapuvaksi, ja Simoa alkoi pian kutsua etuteltan pystytys ja samalla otettiin kuulolle SIL:n iso keltainen radio.

Pojat tuntuivat olevan tyytyväisiä lentokeliin. Kaikki lensivät tehtävän läpi, jonka jälkeen Antti ja Nikke jäivät ”vähän lentämään”. Kaikki jotka on yhtään ilmailun kanssa missään tekemisissä, tietää mitä se tarkoittaa 🙂 Antilta saatiin jopa koneesta tehty video, jossa Antti kertoo tunnelmista. Katso video Finnish Gliding Teamin facebook-sivulta »

Koska tämä on epävirallinen harjoituspäivä, tuloksia ei julkaista. Mutta kaikki olivat tyytyväisiä päivään.

Illalla osa kävi Prienaissa asioilla ja sitten grillattiin kukin omissa leireissään. Itse kävin testaamassa uima-allasta ja taidan mennä toistekin. Tosin aina tällaisissa paikoissa tulee ikävä Räyskälää ja sen ympärillä olevia järviä. Mutta onneksi on hyvä allas!

Leirisysteemihän täällä on sellainen, että meillä on vaunuleiri ja yksi talo. Vaunuissa asuu Aku ja Jouko, Mikko ja Ari, Simo sekä minä, yhteensä neljä vaunua. Talolla asuu loput, Antti ja Nikke sekä Baldrick alakerrassa, yläkerrassa majaa pitää Kristian ja Kimmo sekä Markku ja Kris. Tarkoitus on, että päiväleiri perustetaan talolle, jossa on komea iso terassi, ja talo myös on mukavasti varjossa metsän siimeksessä.

Katja