To 28.7.2016 Ei tehtävää, Akropolis kutsuu

Toinen virallinen harjoituspäivä. Aamulla herättiin ukkosenilmaan, joka möyrysi vajaan tunnin ja kävi melkein kentän päällä. Hieman tuli mieleen hollantilaisten korkea radiomasto ja paljonko se houkuttelee salamoita. Ehkäpä heillä on ratkaisu asiaan, koska tuskin käyttävät ensimmäistä kertaa samaa antennia.

Oltiin sovittu, että joukkue tapaa talolla puoli tuntia ennen briefingiä jossa käydään edellisen päivän lennot läpi. Lisäksi Simo kertoi edellisen päivän joukkueenjohtajien kokouksen asiat myös kaikille muille. Ennen kokousta sade onneksi lakkasi juuri sopivasti, mutta ukkonen murisi vielä.

Ilmeisesti muutkin joukkueenjohtajat olivat sanoneet briefingin äänentoistosta, sillä tänään esitys oli ihan toista luokkaa kuin eilen. Siitä sai jopa paikoittain selvää. Ja esityksen näki myös ihan hyvin jos meni istumaan sivustalle yleisölle tarkoitetulle penkille. Ehkäpä silmälasit voisi auttaa asiaa, ainakin omalla kohdalla.

Meterologi kertoi että päivä tulee olemaan ukkosten värittämä – tai oikeastaan käytti sanaa ”thunderstorms” ja siksi tehtävää ei anneta tälle päivälle. Hinauksia oli kyllä tarjolla halukkaille. Mutta Suomen joukkue päätti pitää vapaapäivän. Kristian ja Kimmo lähti viemään Kristianin Skodaa korjaamolle Kaunasiin, ja päätin hypätä kyytiin. Aku ja Jokke sanoivat lähtevänsä Kaunasiin Akropolis-ostoskeskukseen, mutta tulevansa takaisin kuntosalin kautta. Illalla kuulin että ainakin Mikko oli ollut Akun kanssa salilla.

Ilmeisesti Akropolis oli päivän sana, koska minäkin päädyin sinne ostoksille, ja Markku ja Kris olivat käyneet siellä myös, kuten kaikki muutkin, paitsi Simo oli jäänyt vaunulle lataamaan omia akkujaan.

Itse tosin en saanut selvästikään riittävästi shoppailuaikaa (alle tunnin), mutta olihan tuo ihan hyvä alku.

Kristianin ja Kimmon kanssa käytiin pizzeriassa lounaalla Kaunasissa kävelykadun varrella, siellä oli myös osa Ranskan joukkuetta. Yritettiin tilata terveelliset ruuat, siis ei-pizzaa, mutta kohtalo sattui peliin ja ravintolasta loppui kaasu tai jotain, ja eivät enää pystyneet tekemään muuta kuin pizzaa. Sitä siis!

Illalla hallissa oli turvallisuusbriefing, jossa oli mm. kerrottu että metsien päällä nostaa hyvin ja mille pelloille kannattaa laskeutua jos haluaa hyvää pontikkaa 😀

Lisäksi ilta oli hyvää aikaa ihmisten käydä vielä lenkillä ja hoitaa kisapaikalla ilmoittautumiset jne. Tämä oli hyvä ja rento vapaapäivä, jälleen ollaan valmiimpia tuleviin kisapäiviin.

Katja