Pe 12.8.2016 Viimeisiä viedään

Jahans, viimeisiä kisapäiviä viedään. Aamu alkoi perinteisesti joukkueen palaverilla ennen briefingiä jossa käytiin edellisen päivän lennot läpi. Itsehän istun näissä tapaamisissa ns. vaihtoaitiossa, kuten myös avustajat. Jos

pilottien kommenteissa on jotain yleistä, sitten uskallan avata suuni, mutta muuten yritän olla hiljaa. Joka tapauksessa arvostan suuresti sitä että olen saanut kutsun saapua joukkueen tapaamisiin. Olen muissa kisoissa nähnyt kuinka joukkueet käyvät edellisen ja tulevan päivän lennot läpi, mutta suomalaisten en ole ennen nähnyt niin tekevän. Huom, en ole tietenkään ollut kaikissa kisoissa mukana. Mutta huomionarvoista on se, että tuntuu että jopa Nitran Pribina Cupissa mm. saksalaiset pitävät joukkuepalaverit, vaikka kisa onkin harjoituskisa.

Antti ja Nikke tuli eilen päivätuloksissa hienosti kolmanneksi ja kävivät pokkaamassa briefingissä toisen hyödyllisen palkinnon (purjekoneen pesuainetta). Harmi vaan että kärjen pilotit lensivät 9 km pidemmän reitin (lähes täyden matkan) ja tulivat aliajalla maaliin. Eli päivän tuloksissa näkee että kärjen nopeuserot ovat pienet.

Päivän sää näytti yhtä hyvältä kuin eilen, mutta pilvet alkoivat kentän lähistöllä lauttautua. Suureksi harmiksi Aku päätyi jo alkuvaiheessa peltoon, ja Markkukin oli jo tulossa loppuliidossa kotiin, mutta joutui laskeutumaan myöskin. Kristian ja Mikko tulivat hienosti läpi, kuten myös Antti ja Nikke. Mutta kun istuin talon terassilla, ja Antti tuli sinne lennon jälkeen, Antti manasi että tuli tehtyä taas se sama virhe kuin aikaisempina päivinä. Jo kolmas sama virhe, ja se on siis porukasta pois lähteminen, oli hyvä tai huono sää.

En tämän enempää pysty kertomaan päivän lennoista, sillä ne käydään aina läpi seuraavana aamuna ja siitä jatkan sitten huomisen kirjoituksessa.

Illalla vaunuleirissä oli taas jokaisella omat grillailumeiningit, ja Aku ja Simo jutteli pitkään sekä purjelentomaajoukkueesta siis valmennusrinkinä ja edustusjoukkueesta. Se olisi hyödyllinen keskustelu käydä läpi vähän isommalla porukalla.

Tänäänhän oli ilta jolloin perseidien meteorien pitäisi näkyä ja mm. Hessu oli käynyt katsomassa niitä, mutta päätynyt mini-kansainväliseen iltaan. Itse kun yritin käydä kentällä kurkkimassa samoja perseidejä, huomasin että terassilla on tuttu ääni joka kertoo tarinaa vuodesta 1972. Kävin katsomassa mikä on tilanne ja Hessu sanoi tarvitsevansa apua ettei tarvitse ottaa osaa vodkanjuontiin. Tehtiin harhautus Hessun kanssa että päästiin kaiken maailman cocktaileista eroon eikä minunkaan tarvinnut alkaa näyttää miten vodkaa juodaan pullon suusta. Perseidejä en nähnyt, täytyypä yrittää huomenna illalla uudestaan.

Tältä päivältä ei ole paljoa kuvia, sillä testasin vähän voiko iPhonella tehdä minkään sortin videota. Tulihan siitä jotain 🙂

Katja