Ke 10.8.2016 Lisää tymää – Kansainvälinen ilta

Aloitin aamun aamu-uinnilla uima-altaassa, se piristi kummasti eilisen jälkeen. Briefing oli klo 11, kuten yleensä jos säätila on huono tai jos sään kehittymistä halutaan vielä seurata. Sää oli niin kehno, ettei tehtävää annettu. Aika pian lähdettiin Kimmon ja Kristianin kanssa Prienaihin syömään, Tango pizzeriaan *yllätys yllätys* ja rautakauppaan ja ruokakauppaan. Pizzerian tarjoilija otti meidät vastaan iloisesti, ajattelin että saankohan sinne kohta jonkun kanta-asiakaskortin jos käyn siellä kerran päivässä…

Lounaan jälkeen oli aikaa lepäillä ja alkuillasta alettiin valmistella kansainvälistä iltaa. Suomen pöydässä oli tarjolla ruissipsejä, munavoita, turkin pippureita, mariannekarkkeja ja suklaata. Lisäksi juomina oli salmiakki ja lakritsiviinaa, jaloviinaa sekä perinteistä koskenkorvaa. Ilta oli ihan menestyksekäs. Mutta matkalla tänne tajuttiin laivalla että sen iänikuisen salmiakkikossun voisi vaihtaa johonkin fiksumpaan, kuten esim. Jaloviinaan (noble booze), joka tuntui olevan kova hitti mm. viskin ja konjakin ystävien keskuudessa. Tai miksei vaikka marjalikööreihin tai vastaavaan. Ja aina kannattaisi tuoda tarjolle jotain limonaatia tai vastaavaa, sillä porukka syö vatsansa täyteen illan aikana ja kaipaa välillä jotain muutakin juotavaa kuin alkoholipitoisia juomia. Lisäksi porukassa on mukana myös lapsia.

Otin tarjoilutaktiikaksi Unkarin Ocsenyssä hyväksi todetun keinon, eli otetaan juomia ja suklaata tarjottimelle ja sitten aletaan kiertää hallia. Näin saa uusia juttukavereita ja tuttavuuksia, ja tietysti voi kertoa suomalaisista herkuista samalla. Muiden tarjoiluista mieleen jäi ranskalaisten ja etelä-afrikkalaisten punaviinit, ja saksalaisten spätzle oli todella hyvää, kuten myös USAn hodarit (perinteistä mutta hyvää), maistoin myös itävaltalaisten makkaraa ja leipää sinapilla ja piparjuurella, ja italialaisten pastaa. Tällä kertaa en syönyt liikaa. Lisäksi jouduin tekemään vaihtokauppaa muiden maiden viinatarjoiluiden kanssa, tarkoitan siis että jotta sain ihmiset juomaan meidän salmiakkikossua, minun piti juoda jotain vastineeksi, kuten hollantilaisten oranssia litkua tai venäläisten vodkaa. Onneksi on tullut käytyä mm. Venäjällä ja opittua miten vodkaa juodaan – kerralla pohjanmaan kautta tietysti. Se on omituista miten slaavilaisissa miehissä herättää ihastusta jos nainen huitasee snapsin tuosta vain pohjanmaan kautta. Kisan tehtävänantajakin ilmoitti minulle ”Katja, I love you”, mutta onneksi rouvansa tuli aika pian viemään herran korvasta vetäen pois. Heheh.

Päivällä tajuttiin että FAI:n lippu on kateissa. Ja ilmeisesti kilpailunjohtaja on vihainen sen vuoksi.

Katja