EM2017 Tsekki: 2.8.2017 – Kelin odotusta

Ukkossade kasteli lähialueet keskiviikkoaamuna. Sen jälkeen taivaalla risteili lounaasta koilliseen pilviä, jotka viivästyttivät kelin alkua pitempään kuin aikaisempina päivinä. Briefingissä annettu sääennuste lupaili kuitenkin ainakin osittaista kumpupilvisyyttä ja jonkinlaista lennettävää ikkunaa.

 

Homma saatiin lopulta käyntiin 13.30 ja ensimmäistä kertaa kiitotieltä 26, mikä tarkoitti hinauksia ylämäkeen. Homma sujui ilman suurempaa dramatiikkaa, mutta hirveän paljon ylimääräistä pelivaraa vakioluokan koneille ei jäänyt kentän päässä heikkotehoisimpien Zlínien perässä ja suoraan kiitotien jatkeella on myös rakennuksia pienen peltotilkun jälkeen.

Matkaan päästiin keskiviikkona klo 15:n jälkeen, mikä oli toistaiseksi myöhäisin ajankohta. Keli meni kuivempaan suuntaan tehtävien aikana ja luoteesta puski uudelleen yläpilvisyyttä tehtäväalueelle heikentämän tai tappamaan keliä viimeisten legien ajaksi.

Juha ja Aku lähtivät matkaan yhdessä ja ajelivat isompaa lössiä karkuun yhteisvoimin kolmannen reittivälin viimeiselle kolmannekselle asti. Aku kertoi saaneensa hyvää vetoapua Juhalta, kun oli vain edettävä hieman matalammalla liitokorkeudella ylängöllä 500 – 900 m AGL, jotta matka taittuisi. Parivaljakon tiet erkanivat hieman ennen viimeistä varsinaista käännepistettä. Yläpilvi varjosti tässä vaiheessa vakioluokan viimeisen reilun 50 km legin pohjoiskanttia ja edellä mennyt Juha kehottikin Akua etsimään reitti etelämpää kotiin. Juha tänään neljäs ja Aku kymmenes.

Harrin ja Visa-Matin matka taittui 20 m luokan pääjoukon mukana. Noin 4 – 5 minuuttia myöhemmin lähteneet Kawa, Jones ja Walbrou ajoivat porukan kiinni ja veivät päivän kärkisijat. 20 m luokalla ohjauspiste maaliin oli viety 15 km kentästä ja sen ja kentän väliin jäi n. 200 m korkea mäki jonka yli piti päästä. Vakioluokalla vastaava ohjauspiste oli mäessä kentän puolella. KAIlle tänään kahdeksas sija.

Ennusteet näyttävät epävakaisemmilta pariksi viimeiseksi päiväksi. Viimeinen kisapäivä olisi perjantai, mikäli sää sallii.