EM2017 Tsekki: 18.07.2017 – 3. epävirallinen harjoituspäivä

Suomen joukkue on pääosin kilpailupaikalla. Tämänvuotinen joukkuehan on melko kompakti ja koostuu kahden luokan edustajista: vakioluokassa Juha Sorri (JS) ja Aku Jaakkola (AJ) avustajineen ja 20 m kaksipaikkailuokassa Harri Hirvola ja Visa-Matti Leinikki (YA). Joukkueenjohtajana ja Harrin & Visa-Matin apuna häärii Mika Ganszauge.
Aku, Jokke ja Jussi olivat perillä jo sunnuntaina. Maanantaina saapuivat Juha & Tuikku ja Harri & Mika parin päivän ajomatkan jälkeen. Visa-Matti on ollut vielä virkatehtävissä Wroclavissa, mutta on saapumassa Moravská Třebováan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä. 

Kaikki koneet kävivät tiistaina tutustumassa maisemiin ja testaamassa laitteitaan. Maasto on osin kumpuilevaa, mikä on huomioitava loppuliukuja suunnitellessa. Tietyt suunnat aiheuttanevat hieman enemmän päänvaivaa. Jokainen huomasi laskuun tultuaan, että kenttä on aika muhkurainen ja aiheutti jopa hetkellistä häiriöitä laitteisiin.

Kentällä on pätkä asfaltoitua kiitotietä ja rullaustietä, jota 20 m luokan on tarkoitus käyttää. Korkeusero kentän päiden välillä on aika suuri ja hinauksista ylämäkeen tullee mielenkiintoisia. Aika näyttää.

Järjestäjien sivut löytyvät osoitteesta http://www.egc2017.cz Kisassa käytetään OGN-seurantaa ja luokkiin pääsee käsiksi kisajärjestäjien sivujen kautta.