EM2017 Tsekki: 28.7.2017 – Jospa huomenna…

Kuudes kilpailupäivä ehti näyttää jo hieman paremmalta, mutta toistuvat sadekuurot tahdittivat lopulta päivän toimia. Gridaaminen ehdittiin aloittaa päivän briefingin jälkeen, mutta se vihellettiin poikki hieman ennen klo 12:ta. Suomalaiskoneet ehdittiin saada paikoilleen, muttei ihan kommelluksitta: Akun kone upposi mahaansa myöten sateiden pehmentämään kenttään ja sen nostamiseksi tarvittiin kolme miestä.

 

Gridaamista lykättiin 13.30 asti, jolloin saapui viesti päivän perumisesta. Tässä vaiheessa kuitenkin koneiden poisvientiä lähtöryhmityksestä kehotettiin lykkäämään klo 15:een, jotta aamun ja edellisten päivien sateissa kastunut kenttä ehtisi hieman kuivua. Joukot hajaantuivat tahoilleen asioille tai tauolle. Klo 14:n kieppeillä saapui kuitenkin viesti, jossa koneet pyydetiin siirtämään ryhmityksestä pois mahdollisimman pian, koska lisää vettä taivaalta oli odotettavissa.

Tulevat päivät näyttävät paremmilta. Lämpötilan odotetaan nousevan tiistaita kohti aina 35:een asteeseen ja aurinkoa on ennusteissa yhdellä päivällä enemmän tunteina kuin kuluneella viikolla yhteensä.