EM2017 Tsekki: 24. & 25.7.2017 – 2. & 3. kilpailupäivä

Toisen kilpailupäivän sääennuste oli jo etukäteen huono ja briefing oli siirretty klo 11:ksi. Varsinaista briefingiä ei olisi tietysti tarvinnut pitää, koska ainoa viesti oli, ettei lennettäisi ja päivä peruttiin. Näinpä ollen joukkue hajaantui omille teilleen ja asioilleen. Ainakin KAI ja JS –porukat suuntasivat Olomouciin, joka on lähin isompi kaupunki 50 km säteellä.

Puolasta vierailemassa käyneet Reiska ja Benja olivat jo edellisenä iltana suunnanneet suomalaisleiristä lähistölle hotelliin lämpimämpiin ja kuivempiin oloihin. Visa-Matti, joka majoittuu teltassa, kaipasi itselleen telttaan lämmitintä torjumaan lisääntynyttä kosteutta, joten suuntasimme etsimään sopivaa laitetta Olomoucista ja nauttimaan samalla toisenlaista lounasta hakien hieman vaihtelua kentän kuppilan tarjontaan.

Kolmas kilpailupäivä lupasi hieman paremapaa, mutta yön yli jatkunut sade ja yöllä noussut tuuli antoivat odottaa hinausten alkua. Aamu oli kalsea tuulen piestessä leiriä ja kentällä melkein ensimmäisenä vastaan tallusteli pipoon ja hiihtohansikkaisiin sonnustautunut Juha Sorri. Kello 10:ksi oli normaallin tapaan kutsuttu briefing, sen jälkeen ohjeistettu koneiden lähtöryhmitykseen vienti ja uusi briefing klo 12. Väliin jäi myös aikaa leijan lennätykselle.

Kello 12:n briefingissä jo aamulla luodut lyhyet 1,5 h aluetehtävät vahvistettiin. Alkoi jälleen odotus ensin klo 13:een jatkuen aina klo 15.15:een, jonka jälkeen päivä peruttiin. Muutamat ottivat hinauksen parantuneeseen keliin ja mietityttämään jäi, olisiko päivä kuitenkin mahdollistanut ainakin yhden, jollei useamman luokan tehtävän lentämisen. Keli jäi matalaksi, mutta sitä riitti aina yli klo 19:ään. No, eipä aika mennyt täysin hukkaan: osa joukkueesta käytti peruuntuneen päivän mm. kehonhuoltoon. Kuvassa Aku ja Jokke näyttävät mallia.

Keskiviikon ennuste on jälleen huonompi – toivottavasti järjestäjät eivät vielä tässä vaiheessa yritä väkisin saada ensimmäistä kilpailupäivää, mikäli olosuhteet eivät siihen oikeasti tarjoa edellytyksiä.

Ohessa vielä Visa-Matin video kolmannen kilpailupäivän touhuista: EGC 2017 2nd attempt.