EM2017 Tsekki: 31.7.2017 – Parannuksia ja kumpupilvisyyttä

Maanantaista näytti alkuun sään puolesta tulevan melko lailla sunnuntain kaltainen. Päivän tehtävät olivat lyhyehköjä perinteisiä nopeustehtäviä ja tehtävälapun kääntöpuolella oli jo varauduttu B-tehtävillä. Lämpötilaennuste päivälle oli kuitenkin korkeampi ja tuulen suunta hieman muuttunut ja voimakkuus heikentynyt.

Hinaukset lähtivät käyntiin samaan aikaan kuin edellisenä päivänä ja vakion lähtölinja aukesi minuutilleen samaan aikaan, 20 metristen kaksi minuuttia aikaisemmin kuin edeltävänä päivänä. Taivaalla oli kuitenkin kumpupilviä ja odotellessa saavutetut korkeudet olivat päälle 2000 m MSL.

Vakiossa saksalaisparivaljakko lähti puolalaisten kanssa matkaan parisenkymmentä minuuttia ennen seuraavia porukoita ja nykyisin saksalainen MK tuli myös maaliin ensimmäisenä selkeään päivävoittoon. Juha ja Aku lensivät nyt yhdessä alusta loppuun ja saivat mukavan parannuksen edellisen päivän suoritukseen. Ohessa Akun nappaama kuva Juhasta ennen reitille lähtöä.

20 metrin luokassa edellisen päivän voittaja EY ampaisi matkaan yksin varttitunnin ennen muita. Harri kuulosti hieman epäuskoiselta, kun kerroin tsekkikaksikon lähteneen reitille ja KAI odotti vielä otollisempaa hetkeä isomman joukon mukana. EY kuitenkin joutui vaikeuksiin toisella reittivälillä ja pääjoukko, jossa KAIkin matkasi, ajoi sen ja toiset edellä lähteneet belgialaiskaksikon (ZZZ) ja toisen saksalaiskoneen (HLB) kiinni. Eheästä lennosta tuloksena mukava päivän kakkossija KAI:lle.

Ennusteet tiistaille ovat näyttäneet jälleen kuivaa ja nihkeää keliä tuulen voimistuessa. Päivästä on tulossa retken toistaiseksi kuumin.