EM2017 Tsekki: 21. ja 22. 7.2017 – 3. virallinen harjoituspäivä ja avajaiset

Perjantain 3. harjoituspäivä alkoi sateisena. Pilvet roikkuivat matalalla ja päivän briefingiä siirrettiin klo 11:een. Briefingissä kaikille luokille annettiin sama lyhyt AAT 2 h ja vakioluokan koneet määrättiin lentämään ilman ballastia.


Vakioluokassa Juha ja Aku lentelivät tehtävän läpi kelin parantuessa hieman kauempana kentästä. Harrilla ja Visa-Matilla ohjelmassa oli kakkosloggerin tiedoston palautus oikeilla otsikkotiedoilla ja moottorin käytöstä piti myös saada jälki. Tämä oli jäänyt viimeiseen harjoituspäivään, koska koneen tunnusta ei oltu saatu lyötyä lukkoon aiemmin ja Kilo-Alpha:han on Sveitsin joukkueella käytössä.

Lennon tavoite täyttyi, joskin kulmia järjestäjien toiminnassa nostattaa se, että tiedostoa lennosta ei tullut tuloksiin, jonne sen olisi pitänyt ilmestyä siitäkin huolimatta, että tehtävälle ei lähdetty.

Lauantain ohjelmassa oli ainoastaan avajaisseremoniat. Ne olivat kiitettävän lyhyet ja ne järjestettiin Moravská Třebován keskustassa paikallisen kartanon tai linnan pihalla. Tarjolla oli myös pieni lounas joukkueille.